Kutya fizioterapeuta - Rehabilitáció

XIII. kerület - Budapest  |  Kutyabarát munkahelyek

Elérhetőség

Cím: 1136 Budapest, Balzac utca 48/b
Telefon: 06 70 602 1702
E-mail: andi@kutyafizioterapeuta.hu

http://kutyafizioterapeuta.hu  
 

"Csodálatos szakma, segíthetem a kutyák műtét utáni, vagy fájdalomból eredő mozgásbeli rehabilitációját. A kis páciensek pedig együttműködőek, mert tudják, jót akarok nekik." (Bálint Andrea,  kutya fizioterapeuta)

Az ősidők óta ismert alternatív gyógymód segítségével gyorsabb, eredményesebb gyógyulás érhető el mozgásszervi, neurológiai problémák esetén. Ehhez a terapeutának átfogó ismerettel kell rendelkeznie az egyes indikációkról, kontraindikációkról.

Fizioterapeuta mozgást elemez, elsődleges célja a mozgásbeli rendellenességek feltárása. A terápiás kezelés ennek kapcsán állapotfelméréssel kezdődik, állatorvosi diagnózisra támaszkodva. Ezek összességére épül a terápiás terv, mely a kezelések menetét határozza meg, sikerességét segíti.

Fizioterápia célja az önálló, koordinált, fájdalommentes mozgás elérése. Ennek eszköze a gyógytorna, minden más alkalmazott kezelés, kiegészítésként ezt segíti elő.

A fizioterápia alapszabálya: Ne árts! Ennek feltétele a terapeuta átfogó, alapos ismerete az egyes indikációkról, kontraindikációkról! A betegek személyre szabott kezelésben részesülnek, az adott betegséget, domináns tüneteket, fizikális állapotot figyelembe véve! A fokozatosság elvének betartása kötelező a terapeuta, és gazda részéről egyaránt!

A kezelések abban az esetben lehetnek sikeresek, ha a gazdik becsülettel elvégzik a kapott házi feladatot! Az első kezelés alkalmával, kérem hozza magával állatorvosa által készített orvosi jelentést, dokumentációkat. A fizioterápia színvonalas és hatékony utókezelése az állatorvosi ellátásnak. Segítségével gyorsabb, fájdalommentesebb állapotváltozás érhető el.

Mikor van rá szükség?

Izom, ín, ízület, szalag elváltozások kiemelt figyelmet kapnak. Ezek állapotának függvényében készül a terápiás terv, a már meglévő állatovosi diagnózis alapján. Ortopédiai, traumás, neurológiai betegségek, idősebb állatok nehézkes, fájdalmas mozgása esetén segíti a mozgásszervi problémák teljesebb, hatékonyabb rehabilitációját.

A fizioterápia nem csak műtét után alkalmazható terápiás eljárás. Alkalmazható például izomsorvadás esetén, vagy idős, nehezen mozgó állatoknál a letapadt izmok feloldására, így segítve a fájdalommentes mozgást.

  

  

Hozzászólás

Ajánlj Te is kutyabarát helyeket!

Ha jó tapasztalatokkal rendelkezel  egy kutyabarát étteremről, szállásról vagy bármilyen kutyabarát helyről, oszd meg velünk a hely adatait és mi - rövid ellenőrzés vagy helyszíni szemle után - felvesszük a kutyabarát helyek közé! Ha tudsz küldj képeket is az adott helyről, helyszínről!

Kérjük, jelezd azt is, ha oldalunkon ajánlott étterem, szállás vagy strand mégsem látna szívesen kutyáddal. Utánajárunk!

 

 

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Bomo Art Buda

Bomo Art Buda

Tulipánkert kutyafuttató

Tulipánkert kutyafuttató

Luis Vendéglő

Luis Vendéglő

Oroszlános Borvendéglő és Borhotel

Oroszlános Borvendéglő és Borhotel